introductie_blog_ultrarunning_trailrunning

Avonturen als ultra-trailrunner in spé – De introductie

Sinds 4 maanden begeef ik mij in een totaal nieuwe wereld. De wereld waarin het normaal is om een stijle berg op te rennen. Waar niet langer kilometers geteld worden, maar uren. En waarin een halve (en soms zelfs hele!) marathon als warming-up telt. Het is een gekke wereld en tegelijkertijd een fascinerende. Ondanks mijn verwondering, voel ik mij er aardig thuis. Nog niet als een vis in het water, ik moet mijn eerste ultra natuurlijk nog rennen. Maar toch, ik begin er aardig mijn weg te vinden.

 

Bij deze heet ik je welkom in mijn nieuwe blogreeks over mijn avonturen als ultra-trailrunner in spé. Wellicht leuk om te volgen als je zelf ambitie hebt om een ultra marathon te gaan rennen… en anders kun je – net als ik – je via deze reeks verwonderen over een wereld waarvan maar weinige weten dat hij bestaat. Misschien besluit je daardoor al snel dat je dit nooit zal doen, haha. En misschien besluit je wel dat je jezelf een nieuw doel gaat stellen. 

 

Hoe dan ook, ik vind het tof dat je er bent! 

En hoop dat het in de drukke tijd waarin we leven, wat vertragingstijd geeft.

Ik zal in ieder geval mijn best doen de blogs leuk te maken. En niet te lang. Op deze na dan 😉 . 

En met een beetje afwisseling zodat je als lezer niet in slaap valt, goed? 

Nou, laten we beginnen bij het begin:

Een kleine introductie in de sport waar ik verliefd op ben geworden: de combinatie van ultra- en trailrunning. 

Ultrarunning & trailrunning; wat is het eigenlijk?

Om een begrip te krijgen van wat ik doe, is een definitie handig.

En toeval bestaat niet, maar manlief kwam gisteren met een toffe podcast aan, precies over deze onderwerpen.

 

 

Het eerste wat ze daarin tackelde was de definitie van ultrarunning & trailrunning. Dus hier komt ‘ie:

 

De heren in de podcast definieerden Ultrarunning als het lopen van iedere afstand die langer is dan de standaard marathon afstand van 42,195 km. Met daarin als een soort ‘ultieme ultra-afstand’ de 100 mile (160km). Ultrarunning zegt dus niets over hoe je deze afstand loopt of waar.

 

Trailrunning daarentegen zegt wél iets over de condities. Hardlopen (of een evenement) wordt als ’trailrunning’ bestempelt, wanneer minder dan een kwart van de totale afstand over verharde paden is. Oftewel: meerendeel onverhard. Er bestaan geen regels dat er ook hoogteverschil in moet zitten, maar vaak is dat wel zo.

 

Mijn fantastische uitdaging in Zwitserland deze zomer, combineert beide:

  • Het is officieel een ultra met 49km;
  • er zitten 3600 hoogtemeters in;
  • én is nagenoeg volledig onverhard.
 

Die hoogtemeters maken het vooral een uitdaging. De afstand valt in de ultra-wereld best mee. 😉

 

En om je beeldvorming nog wat verder te verreiken, wil ik nog wat met je delen. 

Een video die op mijn favorietenlijst pronkt op Youtube en die regelmatig op zondagochtend op groot scherm wordt afgespeeld.

 

 

 

Dit is de motivational vlog video van Rafael Ridalgo over de ultrarun die ik ga lopen. Deze renner deed volgens mij al 3 uur over de eerste klim… Bizar… Wil je je beeld scherper krijgen van de ultra die ik ga doen?  Dan beveel ik deze video aan. 

 

En mocht je zelf ambities koesteren om een ultra te rennen, dan is de podcast waar ik het over had, ook het luisteren waard! 

Laat ik je voor nu weer met rust.

Viel best mee hè, deze introductie?

Ben toch wel benieuwd wat je ervan vindt.

 

En mocht je specifieke vragen hebben, laat dan even een reactie achter of stuur een bericht!

 

Je ziet onder de blog een blok waar je mij kunt sponsoren in mijn avontuur. Jouw donatie helpt om de baby’s op de Neonatologie afdeling een sterkere start te geven. Dit is dezelfde afdeling waar wij 1,5 jaar terug met ons eigen pasgeboren zoontje lagen. Ik doe tot aan de ultra op 24 augustus mijn best om  11 duizend euro op te halen, zodat de afdeling alle speciale nestmaterialen kan aanschaffen die de liefdevolle & veilige hechting versterkt bij deze pasgeboren baby’s. Dit zijn materialen die ze zelf niet kunnen/mogen aanschaffen, maar die wel heel gewenst zijn. Jouw bijdrage is dus van enorme waarde. Ik ben heel dankbaar en ape trots op het bedrag wat we tot nu toe bij elkaar hebben, maar we zijn er nog niet. Help je mee? Dankjewel!

 

Dit was hem écht. Ik kijk uit naar de ultra in Zwitserland, hoe het ook mag lopen, het is nu al een fantastisch avontuur. Bedankt voor je tijd & het lezen. Tot de volgende blog? 😊

 

Liefs,

Kirsten

Laat hier je e-mail achter en ontvang een seintje bij een nieuw avontuur

Jij kunt mij sponsoren in aanloop naar de ultratrail en daarmee opgenomen baby's in het ziekenhuis steunen. Help mee & doe hier je donatie:

Share this post

Meer lezen?
Je vindt hier de meest recente blogs:

© 2024 All Rights Reserved.

Gratis sterk merk check

Benieuwd naar de opties om jullie merk te vernieuwen en te versterken? Maak gebruik van de gratis sterk merk check.

Brandsventure, Merkstrategie & Rebranding
Verlengde Lageweg 19,1628 PM Hoorn
Noord-Holland, The Netherlands

KVK: 78458579

Cookieconsent met Real Cookie Banner